Z hovězího


Z hovězího

Pravý hospodský hovězí guláš

Pravý hospodský hovězí guláš
Uvařte si pravý hospodský guláš!   Hospodský guláš zvládnete i doma foto: Mona Martinů Jedním z nejoblíbenějších druhů guláše jen ten hospodský „se šesti“. Chcete si ho vychutnat v pohodlí domova bez nevábného oparu cigaretového dýmu? Není nic snazšího, než si prostudovat náš fotorecept,...

—————

Hovězí guláš na pivě (čeném i světlém)

Hovězí guláš na pivě (čeném i světlém)
Guláš na pivě   Suroviny: 500 g hovězí kližky Olej Cibule Mletá paprika Rajský protlak 2 syrové brambory 500 ml tmavého piva Feferonka Kmín Sůl Postup: Maso nakrájíme na kostky. Na pánvi na oleji napěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme mletou papriku a lehce osmahneme.  Na...

—————

Svíčková na smetaně 1 – vlastní

Svíčková na smetaně 1 – vlastní
Svíčková na smetaně 1 – vlastní Suroviny: 8 nových koření 5 bobkových listů 5 pepřů Tymián Petržel (málo) Celer Mrkev (více) Cibule Špek Sůl (3 lžičky) Hladká mouka Kyselá smetana Citron   Postup: Koření + zelenina dát vařit, do horké vody přidat prošpikované maso, vařit nejméně 1 hodinu....

—————

Česká svíčková na smetaně - klasická

Česká svíčková na smetaně - klasická
Česká svíčková na smetaně - klasická           Suroviny 750 g ...

—————

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně Postup přípravy receptu Omyté maso, nejlépe svíčkovou nebo hovězí zadní, vložíme do kastrolu poklademe rozkrájenou zeleninou a cibulí, přidáme divoké koření ( pepř celý, bobkový list a nové koření ). Tohle všechno přelijeme rozpuštěným máslem a dáme do chladničky odležet...

—————

Klasický hospodský guláš (vídeňský) Suroviny:

Klasický hospodský guláš (vídeňský)  Suroviny:
Klasický hospodský guláš (vídeňský) Suroviny: 500 g hovězího masa na guláš (nejlépe kližka) 500 g cibule 3 lžíce sádla 2 lžíce sladké mleté papriky 4 stroužky česneku 1 lžička mletého nebo drceného kmínu 1 malý rajský protlak černý pepř sůl 1 lžíce majoránky voda na podlévání cibule na ozdobu...

—————

Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím masem Postup přípravy receptu Očištěné a opláchnuté hovězí maso vložíme do osolené vody se zeleninou a uvaříme. Vzniklý vývar můžeme použít na polévku. Na tuku osmahneme mouku, zalijeme ji mlékem. Vaříme dohladka za stálého míchání. Přidáme smetanu, promícháme,...

—————

Krémová rajská omáčka

Krémová rajská omáčka
Krémová rajská omáčka   Postup přípravy receptu Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka. Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá,...

—————


Kontakt

Uvar-upec


Dobrou chuť! 


Vaše jakákoliv zpráva nebo připomínka přijde k nám, kliknete-li na výše uvedenou e-mailovou adresu.


Ahoj. Toto jsou webstránky s recepty, podle kterých vaří a peče moje žena.     

 

Některé recepty i obrázky jsou převzaté, slouží k inspiraci a k okamžitému nápadu, co právě uvařit nebo upéci k všeobecné spokojenosti. 


Poučení: V menu si vyber na co máš chuť, pak klikej! Chcete-li si vybrat recept, stačí si kliknout na  menu obrázek nebo nadpis nebo v rubrice  štítky na požadované. Poté kliknout na odkaz.

nebo prostě napsat do hledat

 podle kategorie z katalogu vyhledat v menu  nebo rovnou název