Z hovězího
Uvařte si pravý hospodský guláš!
Hospodský guláš zvládnete i doma
foto: Mona Martinů
Jedním z nejoblíbenějších druhů guláše jen ten hospodský „se šesti“. Chcete si ho vychutnat v pohodlí domova bez nevábného oparu cigaretového dýmu? Není nic snazšího, než si prostudovat náš fotorecept,...
—————
Guláš na pivě
Suroviny:
500 g hovězí kližky
Olej
Cibule
Mletá paprika
Rajský protlak
2 syrové brambory
500 ml tmavého piva
Feferonka
Kmín
Sůl
Postup:
Maso nakrájíme na kostky. Na pánvi na oleji napěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme mletou papriku a lehce osmahneme. Na...
—————
Svíčková na smetaně 1 – vlastní
Suroviny:
8 nových koření
5 bobkových listů
5 pepřů
Tymián
Petržel (málo)
Celer
Mrkev (více)
Cibule
Špek
Sůl (3 lžičky)
Hladká mouka
Kyselá smetana
Citron
Postup:
Koření + zelenina dát vařit, do horké vody přidat prošpikované maso, vařit nejméně 1 hodinu....
—————
Česká svíčková na smetaně - klasická
Suroviny
750 g ...
—————
Svíčková na smetaně
Postup přípravy receptu
Omyté maso, nejlépe svíčkovou nebo hovězí zadní, vložíme do kastrolu poklademe rozkrájenou zeleninou a cibulí, přidáme divoké koření ( pepř celý, bobkový list a nové koření ). Tohle všechno přelijeme rozpuštěným máslem a dáme do chladničky odležet...
—————
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Suroviny:
500 g hovězího masa na guláš (nejlépe kližka)
500 g cibule
3 lžíce sádla
2 lžíce sladké mleté papriky
4 stroužky česneku
1 lžička mletého nebo drceného kmínu
1 malý rajský protlak
černý pepř
sůl
1 lžíce majoránky
voda na podlévání
cibule na ozdobu...
—————
Koprová omáčka s hovězím masem
Postup přípravy receptu
Očištěné a opláchnuté hovězí maso vložíme do osolené vody se zeleninou a uvaříme. Vzniklý vývar můžeme použít na polévku.
Na tuku osmahneme mouku, zalijeme ji mlékem. Vaříme dohladka za stálého míchání. Přidáme smetanu, promícháme,...
—————
Krémová rajská omáčka
Postup přípravy receptu
Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.
Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá,...
—————