Z brambor


Brambory,bramboráky a ostatní

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka
Boloňská omáčka   Postup přípravy   Cibuli nakrájíme na jemno, slaninu na malé kostičky a osmahneme na rozpáleném tuku. Pak přidáme jemně nastrouhaný celer a mrkev a vše opečeme dozlatova. Přidáme mleté maso a orestujeme, postupně přidáváme prolisovaný nebo utřený česnek, rajský...

—————

Cuketový bramborák

Cuketový bramborák
cuketový bramborák Suroviny: 3 hrnečky nahrubo nastrouhané cukety l hrnek hladké (polohrubé) mouky l hrnek strouhanky 3 vejce sůl, pepř , česnek ,majoránka a olej Postup: cuketu, mouku, strouhanku , vejce ,sůl , pepř, majoránku a česnek vše dobře promícháme a pečeme na oleji . Dáváme na...

—————

Pražská cmunda (bramborák)

Pražská cmunda (bramborák)
Pražská cmunda (bramborák) Suroviny: 6 velkých brambor 1 šálek mléka 1 – 2 vejce 3 stroužky česneku 1 rovná lžička rozdrcené majoránky Na špičku nože pepře Špetka kmínu 1 lžička soli 6 lžic hladké mouky Tuk na pečení   Postup: Omyté, oloupané brambory nastrouháme (vodu z nich nesléváme)...

—————

Francouzské brambory

Francouzské brambory
Francouzské brambory   Postup přípravy Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe do vymazané zapékací mísy ve vrstvách střídavě s uzeninou nakrájenou na kousky a cibulí. Každou vrstvu brambor pokapeme olejem a osolíme. Povrch...

—————


Kontakt

Uvar-upec


Dobrou chuť! 


Vaše jakákoliv zpráva nebo připomínka přijde k nám, kliknete-li na výše uvedenou e-mailovou adresu.


Ahoj. Toto jsou webstránky s recepty, podle kterých vaří a peče moje žena.     

 

Některé recepty i obrázky jsou převzaté, slouží k inspiraci a k okamžitému nápadu, co právě uvařit nebo upéci k všeobecné spokojenosti. 


Poučení: V menu si vyber na co máš chuť, pak klikej! Chcete-li si vybrat recept, stačí si kliknout na  menu obrázek nebo nadpis nebo v rubrice  štítky na požadované. Poté kliknout na odkaz.

nebo prostě napsat do hledat

 podle kategorie z katalogu vyhledat v menu  nebo rovnou název