Brambory,bramboráky a ostatní
Boloňská omáčka
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na jemno, slaninu na malé kostičky a osmahneme na rozpáleném tuku. Pak přidáme jemně nastrouhaný celer a mrkev a vše opečeme dozlatova. Přidáme mleté maso a orestujeme, postupně přidáváme prolisovaný nebo utřený česnek, rajský...
—————
cuketový bramborák
Suroviny:
3 hrnečky nahrubo nastrouhané cukety
l hrnek hladké (polohrubé) mouky
l hrnek strouhanky
3 vejce
sůl, pepř , česnek ,majoránka a olej
Postup:
cuketu, mouku, strouhanku , vejce ,sůl , pepř, majoránku a česnek vše dobře promícháme a pečeme na oleji . Dáváme na...
—————
Pražská cmunda (bramborák)
Suroviny:
6 velkých brambor
1 šálek mléka
1 – 2 vejce
3 stroužky česneku
1 rovná lžička rozdrcené majoránky
Na špičku nože pepře
Špetka kmínu
1 lžička soli
6 lžic hladké mouky
Tuk na pečení
Postup:
Omyté, oloupané brambory nastrouháme (vodu z nich nesléváme)...
—————
Francouzské brambory
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe do vymazané zapékací mísy ve vrstvách střídavě s uzeninou nakrájenou na kousky a cibulí. Každou vrstvu brambor pokapeme olejem a osolíme. Povrch...
—————